top of page

Spaghetti met Linzen en Mager Gehakt in Tomatensaus

Voorbereiding:

10 - 15 minuten

Bereiding:

15 - 20 minuten

Porties:

4 porties

Level:

Makkelijk

Over het recept

Linzen voegen vezels, eiwitten en mineralen toe, waardoor het gerecht voedzaam en vullend is.
Volkoren pasta levert extra vezels en B-vitaminen, wat goed is voor je spijsvertering en energielevels.
Gezonde vetten uit olijfolie en kaas dragen bij aan het bevorderen van de opname van vet-oplosbare vitaminen en het ondersteunen van de hartgezondheid.

Ingrediënten

Voor de pasta:
  • 320 gram volkoren spaghetti

Voor de saus:
  • 200 gram mager rundergehakt (of kipgehakt voor een lichtere optie)

  • 200 gram groene linzen (uit blik of gedroogd, goed gewassen en gekookt)

  • 1 ui, gesnipperd

  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt

  • 1 wortel, in kleine blokjes

  • 1 selderijstengel, in kleine blokjes

  • 400 gram tomatenblokjes (uit blik of vers, gepureerd)

  • 2 eetlepels tomatenpuree

  • 1 eetlepel olijfolie

  • 1 theelepel gedroogde oregano

  • 1 theelepel gedroogde basilicum

  • 1/2 theelepel gedroogde chili vlokken (optioneel voor wat pit)

  • Zout en peper naar smaak

  • 1 theelepel balsamicoazijn (voor extra diepte in smaak)

Gezonde kaasoptie:
  • 50 gram light kaas (of een plantaardige kaas met een goede eiwitbron)

Bereiding

Kook de pasta:
  • Breng een grote pan met water aan de kook, voeg een beetje zout toe.

  • Kook de volkoren spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking (meestal 10-12 minuten).

  • Giet de pasta af, maar bewaar een kopje kookwater voor de saus.

Maak de saus:
  • Verhit 1 eetlepel olijfolie in een grote pan op middelhoog vuur.

  • Voeg de gesnipperde ui, knoflook, wortel en selderij toe en bak 5 minuten, totdat de groenten zacht zijn.

  • Voeg het mager gehakt toe en bak het rul en goudbruin.

  • Voeg de gekookte linzen, tomatenblokjes, tomatenpuree, oregano, basilicum en chili vlokken (optioneel) toe. Meng alles goed door elkaar.

  • Breng op smaak met zout, peper en 1 theelepel balsamicoazijn.

  • Laat de saus 15-20 minuten zachtjes pruttelen, zodat de smaken goed mengen. Voeg eventueel wat kookwater van de pasta toe om de saus iets dunner te maken, als dat nodig is.


bottom of page