Over het recept
Griekse yoghurt is rijk aan eiwitten en probiotica, wat goed is voor de spijsvertering en spierherstel.
Pure chocolade bevat antioxidanten die een positieve invloed hebben op de hartgezondheid.
Tagatesse houdt het dessert suikerarm en is vriendelijk voor de bloedsuikerspiegel.
Ingrediënten
200 ml Griekse yoghurt (0% of 2% vet)
100 gram pure chocolade (minimaal 70% cacao)
2 eetlepels cacaopoeder (ongezoet)
2 eetlepels tagatesse (of naar smaak)
2 eiwitten
Een snufje zout
Optioneel: vers fruit (zoals frambozen of blauwe bessen) of gehakte noten voor de topping
Bereiding
Smelt de chocolade:
Breek de pure chocolade in stukjes en smelt deze au bain-marie of in de magnetron (in korte intervallen van 20 seconden, goed roeren tussendoor). Laat iets afkoelen.
Bereid de yoghurtmix:
Meng de Griekse yoghurt met het cacaopoeder en de tagatesse. Voeg de gesmolten chocolade toe en roer goed door tot een glad mengsel.
Klop de eiwitten op:
Klop de eiwitten samen met een snufje zout stijf in een vetvrije kom, totdat je stevige pieken hebt.
Vouw de eiwitten door de mousse:
Schep een deel van de eiwitten bij het chocolademengsel en roer dit voorzichtig door om het mengsel losser te maken. Vouw vervolgens de rest van de eiwitten er luchtig doorheen.
Koelen:
Verdeel de mousse over 4 glaasjes of kommetjes en laat minstens 1 uur opstijven in de koelkast.
Serveer:
Garneer de mousse met vers fruit, gehakte noten of een snufje cacaopoeder.