Over het recept
Quinoa is rijk aan plantaardige eiwitten en essentiële aminozuren.
Spinazie bevat ijzer en vitamine K, goed voor de botgezondheid.
Paprika’s zijn een bron van vitamine C.
Ingrediënten
Voor de paprika's:
4 grote rode paprika's
200 gram quinoa
1 eetlepel olijfolie
1 ui, gesnipperd
1 teentje knoflook, fijngehakt
200 gram spinazie, fijngehakt
100 gram feta (of een plantaardige kaasoptie)
2 eetlepels pijnboompitten (optioneel)
Kruiden:
1 theelepel paprikapoeder
Zout en peper naar smaak
Bereiding
Bereid de paprika's:
Verwarm de oven voor op 200°C. Snijd de bovenkant van de paprika’s af en verwijder de zaadjes.
Maak de vulling:
Kook de quinoa volgens de verpakking.
Verhit olijfolie in een pan, bak de ui en knoflook tot ze zacht zijn. Voeg spinazie toe en laat slinken.
Meng de gekookte quinoa, spinazie, feta, pijnboompitten en kruiden door elkaar.
Vul en bak:
Vul de paprika’s met het mengsel. Zet ze rechtop in een ovenschaal en bak ze 25 minuten.